Home / Νέα / Κατασκήνωση / ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ 2019

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ 2019

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ – ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ
    Μια παιδική πολιτεία χαράς στήσαμε στους πρόποδες του Παρνασσού για μια ακόμη χρονιά. Οι δύο κατασκηνωτικές περίοδοι για κορίτσια, έδωσαν κι εφέτος ζωντάνια στο λόφο της Ανάληψης, όλο το μήνα Ιούλιο. Από τις 7-14 Ιουλίου κορίτσια Δημοτικού – Α΄ Γυμνασίου και από 17 – 28 Ιουλίου κορίτσια Β΄ Γυμνασίου – Γ΄Λυκείου έζησαν μοναδικές εμπειρίες Ορθόδοξης πνευματικής ζωής και ομαδικής συναναστροφής, με παιχνίδι, παραδοσιακό χορό, τραγούδι, δημιουργίες, ψυχαγωγία, εκπαιδευτικά θέματα, προβολές και ποικίλες άλλες δραστηριότητες.Το εξωκκλήσι της Ανάληψης δεχόταν κάθε πρωί τις ευχαριστήριες προσευχές των παιδιών, μα και το καταπράσινο τοπίο με τα σκιερά καθιστικά φιλοξενούσε τις όμορφες παρέες τους και ο Παρνασσός αντηχούσε από τις χαρούμενες φωνές τους.
Νοσταλγικές εικόνες θα κρατούν συντροφιά σε κάθε κατασκηνώτρια τις κρύες μέρες του χειμώνα προσμένοντας το επόμενο καλοκαίρι για καινούργιες ευκαιρίες και συγκινήσεις.
 ΣΥΝΑΞΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ
   Φοιτητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 2-4 Αυγούστου στην Κατασκήνωσή μας στην οποία συμμετείχαν φοιτήτριες από διάφορες περιοχές, αναζητώντας μια άλλη γεύση ζωής μακριά από τους θορύβους των πόλεων. Συζητήσεις με επιστήμονες έδωσαν άφθονα ερεθίσματα για αναζητήσεις και πρόσφεραν πνευματικά μηνύματα. Η όμορφη τριήμερη διαμονή τους στον δροσερό λόφο της Ανάληψης, χάρισαν μια άλλη νότα στα νέα κορίτσια που πήραν μέρος σε μια ακόμη εκδήλωση της Κατασκήνωσής μας .
    ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
   Το 24ο Συνέδριο του Πανελληνίου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου  Ιεραποστολής Αθηνών φιλοξενήθηκε στην Κατασκήνωσή μας. Γενικό Θέμα του Συνεδρίου: “Η ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ”. Συμμετείχαν Ιεραπόστολοι, καθηγητές Πανεπιστημίων ως εισηγητές, συνεργοί του ιεραποστολικού έργου ανά τον κόσμο και μέλη του Συλλόγου Αθηνών και των Παραρτημάτων του. Φωτεινές προβολές και βίντεο με το έργο των κατά τόπους ιεραποστολικών προσπαθειών μετέφεραν ζωντανά την ευλογία , αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ιεραποστολικά κλιμάκια προκειμένου να φέρουν μια ψυχή στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ομάδα νέων επίσης παρουσίασε την δραστηριότητά της στην νεοσύστατη Ορθόδοξη Εκκλησία του Ρουμπαάρε της Ουγκάντας.
Πραγματοποιήθηκε Ι. Μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κυρού Κων/νου, ιδρυτού του Συλλόγου. Τα παιδιά μας καθώς και ομαδάρχισσες που συμμετείχαν στο Συνέδριο, τραγούδησαν κατασκηνωτικά και ιεραποστολικά τραγούδια .
 ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
   Σαράντα οικογένειες, πολύτεκνες οι περισσότερες, έζησαν μια πρωτότυπη κατασκήνωση στα τέλη του καλοκαιριού, στις 30 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου. Ένα αντάμωμα οικογενειών έδωσε την ευκαιρία στους γονείς να παρακολουθούν ενδιαφέροντα παιδαγωγικά και ενημερωτικά θέματα και τα παιδιά τους να χαίρονται τη φύση κάνοντας διάφορες δραστηριότητες. Ο Όρθρος τα πρωινά στο εκκλησάκι της Ανάληψης και το αγιογραφικό θέμα που ακολουθούσε, πρόσφερε καθάριο το λόγο του Θεού σε κάθε ψυχή. Οι συζητήσεις στο κιόσκι της κατασκήνωσης, τις απογευματινές και βραδινές ώρες, έδινε τη χαρά της επικοινωνίας και το μοίρασμα των εμπειριών από τον αγώνα της χριστιανικής οικογένειας στη σύγχρονη κοινωνία.
  Στο τέλος μικροί και μεγάλοι χαρούμενοι για όσα έζησαν αυτές τις λίγες μα τόσο γεμάτες από μηνύματα και βιώματα μέρες, άφηναν την Κατασκήνωση με την υπόσχεση πως θα βρεθούν και πάλι του χρόνου στον ίδιο αγαπημένο χώρο .

Σχετικά με admin

Δείτε επίσης

Κατασκήνωση Αραχώβης “ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ” 2023

  Στην καρδιά του καλοκαιριού ένας μήνας δροσιάς, ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού μας περιμένει να ζήσουμε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *